Dubbelglas

Het gasverbruik voor de centrale verwarming van een woning is per jaar gemiddeld 1575 m3. Met het vervangen van enkel glas door isolerend glas kunt u gemiddeld per jaar 320 tot 480 m3 gas besparen. Dat is 140 tot 205 euro per jaar. De kosten van het laten plaatsen van dubbel glas haalt u er na 9 tot 14 jaar uit. Ook als uw ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan het rendabel zijn om in verwarmde vertrekken enkel glas te laten vervangen door isolerend glas. Dubbele beglazing verhoogt bovendien het wooncomfort en werkt inbraakwerend.

Er zijn verschillende soorten dubbel glas op de markt met verschillende isolatie waarden. U heeft de keus uit gewoon dubbel glas, HR glas, HR+ glas en HR++ glas. HR betekent Hoog Rendement. HR++ glas heeft de sterkst isolerende werking en levert de hoogste energiebesparing op. HR++ glas is ook het duurst in aanschaf.

Let op
Het aanbrengen van isolerende beglazing, met name HR++ glas, kan leiden tot condensvorming op koude vlakken (denk aan de binnenzijde van een ongeļsoleerde buitenmuur of dak). Vooral als de ventilatie van de woning onvoldoende is, kunnen op den duur vochtproblemen ontstaan. De remedies zijn: beter ventileren en verder isoleren van de woning. Het kan verstandig zijn om eerst een advies te vragen, bijvoorbeeld een gesubsidieerd EPA-advies (Energie Prestatie Advies).

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen

© 2003 Oerbekke.nl

..